Три українські компанії розробили тест-системи для виявлення Covid-19 – МОЗ

Читать на русском
Три українські компанії розробили тест-системи для виявлення коронавірусу та пройшли відповідну сертифікацію на рівні держави.

Три українські компанії розробили тест-системи для виявлення коронавірусу та пройшли відповідну сертифікацію на рівні держави.

Про це на брифінгу повідомив в.о. генерального директора Центру громадського здоров’я МОЗ України Ігор Кузін.

Нові випадки коронавірусу в Україні: дані по областяхУ МОЗ назвали області, в яких за минулу добу зафіксовано нові випадки зараження коронавірусом.

«Ми підтримуємо вітчизняного виробника і, безумовно, ми підтримуємо науково-дослідні інституції, які пропонують свої розробки для підвищення спроможності держави, у тому числі з питань розробки діагностичних тест-систем. Наразі в нас є інформація, що три українські компанії вже розробили такі тест-системи і вони пройшли відповідну сертифікацію на рівні держави», – сказав Кузін.

За його словами, наразі невідомо, який буде відсоток використання вітчизняного продукту порівняно з тими тест-системами, які передаються до країни з-за кордону.

Нагадаємо, заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко заявив, що Україна найближчим часом виготовлятиме власні системи для діагностики наявності коронавірусу.

Станом на ранок 24 березня в Україні підтверджено 84 випадки Covid-19, із них 3 летальних. Один пацієнт одужав і вже виписаний з лікарні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: