МОЗ готує інструкцію щодо поховання померлих від коронавірусу

Читать на русском
У МОЗ розробили інструкцію з поховання жертв пандемії коронавірусу. Дотримуватися її необхідно, щоб зменшити ризик подальших заражень.

Міністерство охорони здоров'я розробило спеціальну інструкцію для поховання людей, заражених коронавірусною інфекцією.

Про це повідомив головний санітарний лікар України, заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко на брифінгу в понеділок, 23 березня, передає УНН.

За його словами, МОЗ змушений рекомендувати скоротити час і кількість людей, які проводжають людину в останню путь під час пандемії коронавірусу. Найближчим часом буде оприлюднена відповідна інструкція для похорону.

Усіх померлих від пневмонії під час карантину перевірять на коронавірус – ЛяшкоУсі померлі за останні дні від пневмонії будуть перевірені на коронавірус. Це необхідно МОЗ для повної картини ситуації з коронавірусом в Україні.

«Ми розробили певну інструкцію того, як це відбувається. Зараз ця інструкція лягає в нормативно-правовий акт МОЗ, яка чітко покаже всім на кожному етапі поховання, щоб не допустити можливого інфікування. Перший ризик при похованні мають ритуальні обряди, тому там, де можливе велике скупчення людей, прощальні поцілунки – це ті точки ризику, які потрібно виключити і запобігти», – зазначив заступник міністра.

При цьому Ляшко додав, що експерти ВООЗ не рекомендують «ніяких особливих правил» для поховання померлих від COVID-19.

Нагадаємо, за даними МОЗ, на сьогоднішній день в Україні підтверджено 73 випадки коронавірусу. Три з них – летальні.

Також повідомлялося, що в Івано-Франківській області померла жінка з підозрою на COVID-19.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: