Працівники «швидкої» не зможуть проводити тест на коронавірус – МОЗ

Читать на русском
Експрес-тест на коронавірус можна буде пройти тільки в певних медичних установах, в каретах швидкої допомоги тест на коронавірус проводити не будуть.

Експрес-тест на коронавірус можна буде пройти тільки в певних медичних установах, в каретах швидкої допомоги тест на коронавірус проводити не будуть.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства охорони здоров'я в понеділок, 23 березня.

У МОЗ наголосили, що за наявності респіраторних симптомів необхідно відразу зателефонувати сімейному лікарю.

«Екстрена медична допомога виїжджає тільки на ургентні випадки. Медичні працівники екстреної допомоги не будуть проводити тест на COVID-19», – сказано в повідомленні.

Експрес-тести будуть використовуватися лікарями для так званого «санітарного сортування».

«Тобто медики повинні зробити два тести: один на грип та експрес-тест на коронавірус. Це потрібно, щоб вирішити, який алгоритм дій застосовувати далі. Якщо тест на грип позитивний, лікарі вживають відповідних заходів. Якщо експрес-тест підтверджує коронавірус, лікарі повинні взяти додатковий зразок для його підтвердження в лабораторії за допомогою тесту ПЛР. Після цього можна говорити про підтверджений випадок захворювання і вживати необхідних протиепідемічних заходів», – додали в МОЗ.

Як повідомлялося, у понеділок, 23 березня, літак Збройних сил України Іл-76 доправив до аеропорту «Бориспіль» з китайського Гуанчжоу партію тестів для виявлення коронавірусної інфекції.

Нагадаємо, в Україні станом на неділю, 22 березня, зафіксовано 73 випадки коронавірусної хвороби Covid-19.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: