Евакуація українців із Польщі: список поїздів

Читать на русском
Евакуація українців із Польщі. Українців, які заявили про своє бажання покинути Польщу, будуть вивозити поїздами. Про це повідомив український посол у Польщі Андрій Дещиця

Українців, які заявили про своє бажання покинути Польщу, будуть вивозити поїздами. Про це у Facebook повідомив український посол у Польщі Андрій Дещиця.

За словами дипломата, виїзд українців відбудеться з Перемишля через Львів до Києва чотирма потягами.

Українцям необхідно самостійно дістатися до Перемишля. Консули, почесні консули в Польщі, а також органи місцевої влади, за словами Дещиці, обіцяють допомогти їм дістатися Перемишля або підкажуть, як це зробити.

Спецпотяги «Укрзалізниці» курсуватимуть 20 березня за маршрутом Перемишль-Львів-Київ:

Відправлення - Прибуття

  • 10:18 - 21:33
  • 13:10 - 23:08 (Intercity)
  • 15:45 - 23:53 (Intercity)
  • 18:59 - 6:46 (прибуття 21 березня)

Дещиця повідомив, що орієнтовна вартість квитка на поїзд становить 700 гривень за «другий клас» і 1000 гривень за «перший клас».

«Продаж квитків буде здійснюватися на сайті booking.uz.gov.ua. Про відкриття онлайн-продажу квитків повідомимо додатково», - написав посол.

Також з польською стороною досягнута домовленість про організації 21 березня компанією SkyUp спеціальних авіарейсів на комерційній основі з аеропорту Варшави до Борисполя.

Дипломат додав, що якщо від українців буде спостерігатися значний інтерес до таких перельотів, то спецрейсів з Варшави до Києва буде організовано кілька.

Раніше літак президента України доставив з Австрії в Міжнародний столичний аеропорт Бориспіль 33 українців.

Нагадаємо, через пандемію коронавірусу країни почали одна за одною закривати кордони, обмежувати авіа- й залізничне сполучення.

Україна з 17 березня заборонила в'їзд іноземцям, а всередині держави діють суворі обмеження. Що тепер робити іноземцеві в Україні або нашим співвітчизникам, які «застрягли» в іншій країні, розбиралося «Слово і Діло».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: