МЗС надало вказівки українцям, які перебувають у Польщі

Читать на русском
У МЗС України роз'яснили українцям, які перебувають у Польщі, як їм повернутися додому в зв'язку з карантином.

У МЗС України роз'яснили українцям, які перебувають у Польщі, як їм повернутися додому в зв'язку з карантином.

Про це повідомляє пресслужба відомства у вівторок, 17 березня.   Відзначається, що перш за все потрібно дістатися до пунктів пропуску для автомобільного сполучення, які зараз працюють у цілодобовому режимі.

У МЗС перерахували пункти, котрі функціонують зараз: Ягодин-авто (з польської сторони - Дорохуськ), Рава-Руська (Хребенне), Краковець (Корчова). Там працюють українські консули.

«Зверніть увагу, що міське сполучення в Польщі обмежено. Зараз опрацьовується можливість введення додаткових рейсів міжнародного сполучення на маршрутах Варшава - кордон», - пишуть в МЗС.

Польська сторона заявила про лояльне ставлення до українців, якщо термін за візами не відповідає закону.

Наших громадян закликають звертатися до посольства або консульства в Польщі електронною поштою або за телефоном гарячої лінії, ще можна знайти дипустанови у соцмережах.

«Будь ласка, повідомте ваші ім'я та прізвище, місце перебування і готовність до повернення в Україну. Зверніть увагу, що зараз телефонні лінії перевантажені, тому оптимальний варіант - відправити повідомлення електронною поштою з вашими даними. Також ви можете зареєструватися в системі ДРУГ», - повідомили в МЗС.

Українців закликали чекати вказівок щодо повернення в Україну. Ситуація аналізується в режимі 24/7 і розробляються плани евакуації громадян.

Нагадаємо, Польща призупинила авіасполучення усередині країни.

Також відзначимо, з 15 березня Польща закрила кордон з Україною.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: