НБУ запропонував банкам давати пільги за кредитами на час карантину

Читать на русском
НБУ дозволив банкам давати пільги з обслуговування робочих кредитів на час карантину в Україні.

Національний банк України дозволив надавати клієнтам пільги з обслуговування робочих кредитів на період карантину через коронавірус.

Про це повідомила перша заступник голови НБУ Катерина Рожкова під час наради з топменеджерами найбільших українських банків, передає пресслужба НБУ.

Вона уточнила, що пільги можна надати за тими кредитами, які за станом на вечір 7 березня 2020 року були такими, що працюють, і обслуговувалися.

Відтермінування виплати ЄСВ та скасування перевірок: підтримка бізнесу під час пандеміїЧерез карантин в Україні тимчасово можна не платити за користування землею, а також дозволяють пізніше впровадити РРО для підприємців.

«Клієнти нервують і просять реальних підходів до реструктуризації. Починайте роботу вже зараз. Приклади реструктуризації та застосування пільгового режиму в наших нормативно-правових актах, зокрема в постанові №97. Підхід може бути індивідуальним із корпоративними позичальниками й стандартним – з роздрібними», – сказала Рожкова.

Вона нагадала, що Рада за ініціативи НБУ заборонила банкам нараховувати штрафи і пені за прострочення споживчого кредиту в період з 1 березня до 30 квітня.

Нагадаємо, 18 березня набув чинності закон, що дозволяє ФОП 2 місяці не платити єдиний соцвнесок.

Зараз Україна домовляється з Міжнародним валютним фондом про можливість отримання екстреної фіндопомоги через пандемію коронавірусу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: