СБУ викрила розповсюджувачів фейків про коронавірус

Читать на русском
СБУ виявила випадки поширення фейків про коронавірус в Одесі, а також у Чернівецькій і Луганській областях.

В Україні силовики притягли до відповідальності шість осіб, які поширювали неправдиву інформацію про вірус з Китаю.

Про це повідомили в пресслужбі СБУ в середу, 18 березня.

Як уточнили у відомстві, усі випадки були виявлені протягом декількох днів. До адміністративної відповідальності за фейки про COVID-19 притягли 5 осіб у Чернівецькій і Луганській областях. Ще одного порушника закону виявили в Одесі.

ВООЗ передала Україні другий набір тестів на коронавірусВООЗ передала Україні набір реагентів для діагностики коронавірусу. Їх вистачить для перевірки більш ніж 1600 чоловік.

Проти нього було порушено кримінальну справу, оскільки він, крім неправдивої інформації про коронавірус, поширював і сепаратистські матеріали в інтересах РФ.

«Громадянин України отримував завдання не тільки поширювати неправдиву інформацію про коронавірус, а й публікував матеріали із закликами до зміни територіальних кордонів і державного кордону України. А це є кримінальним правопорушенням, передбаченим ст.110 КК України», – відзначили в СБУ.

Жителю Одеси повідомили про підозру. Надалі йому можуть призначити домашній арешт.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський 18 березня підписав закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби», який Рада ухвалила 17 березня.

Згідно з новим законом в Україні запроваджується штраф до 170 тис. гривень за порушення правил карантину та позбавлення волі від 5 до 8 років, якщо це порушення призвело до загибелі людей.

Також повідомлялося, що Червоний Хрест надасть Україні допомогу для боротьби з коронавірусом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: