Червоний Хрест надасть Україні допомогу для боротьби з коронавірусом

Читать на русском
Міжнародний комітет Червоного Хреста надасть Україні медичне обладнання і медикаменти для протидії пандемії коронавірусу.

Міжнародний комітет Червоного Хреста надасть Україні медичне обладнання і медикаменти для протидії пандемії коронавірусу.

Відповідні дмовленості були досягнуті за запитом української сторони, що був сформований за дорученням президента Володимира Зеленського, передає пресслужба ОП.

Зазначається, що глава держави провів телефонну розмову з президентом Міжнародного комітету Червоного Хреста Петером Маурером, під час якої відзначив важливість співпраці між Україною та МКЧХ у протидії пандемії коронавірусу.

«Було домовлено про надання Україні Міжнародним комітетом Червоного Хреста відповідного медичного обладнання та медикаментів на запит нашої держави, сформований за дорученням Володимира Зеленського», -йдеться у повідомленні.

Також співрозмовники дійшли згоди щодо важливості забезпечення доступу співробітників МКЧХ до місць примусового перебування утримуваних осіб на Донбасі, в Криму та на території Російської Федерації, серед іншого – за результатами засідання Тристоронньої контактної групи, яке відбулося 11 березня.

Нагадаємо, Зеленський 18 березня підписав закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (Covid-19)».

На сьогоднішній день в Україні зафіксовано 14 випадків коронавірусу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: