Євросоюз виділить 37 млрд євро для боротьби з коронавірусом

Читать на русском
Інвестиційна ініціатива по боротьбі з короновірусом ухвалила рішення про виділення 37 млрд. євро державам-членам на подолання наслідків кризи.

Інвестиційна ініціатива по боротьбі з короновірусом ухвалила рішення про виділення 37 млрд. євро державам-членам на подолання наслідків кризи.

Близько 8 млрд. євро інвестиційної ліквідності буде виділено з невитраченого попереднього фінансування у 2019 році, повідомляють в Раді Європейського Союзу.

Боротьба з коронавірусом: кроки благодійності в Україні та світіЩоб боротися з пандемією коронавірусу, великі компанії в усьому світі жертвують сотні тисяч доларів.

«Нові заходи допоможуть знизити серйозну нестачу ліквідності в результаті пандемії, а також зміцнять інвестиції в продукти і послуги, необхідні для посилення реагування на кризу медичних послуг. Держави-члени також матимуть більшу гнучкість для переказу коштів між програмами, щоб допомогти найбільше постраждалим», - зазначено в повідомленні.

Цей захід також забезпечить доступ до структурного фінансування в розмірі 29 млрд. євро по всьому ЄС на 2020 рік. Витрати на реагування на кризу будуть доступні з 1 лютого 2020 року.

Посли ЄС також схвалили без змін законодавчу пропозицію щодо розширення сфери дії Фонду солідарності ЄС для покриття надзвичайних ситуацій в області суспільної охорони здоров'я. Спочатку фонд був створений для надання допомоги державам-членам і державою, що приєднується країнам в боротьбі з наслідками стихійних лих. Включення надзвичайних ситуацій в області суспільної охорони здоров'я дозволить Союзу задовольнити нагальні потреби людей під час пандемії коронавірусу. Мета полягає в тому, щоб доповнити зусилля зацікавлених країн.

Раніше ВООЗ передала Україні другий набір тестів на коронавірус.

Також нагадаємо, Червоний Хрест надасть Україні допомогу для боротьби з коронавірусом.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: