Боротьба з коронавірусом: кроки благодійності в Україні та світі

Читать на русском

Коронавірус поширився на 170 країн світу, всього понад 200 тисяч випадків захворювання, понад 8 тисяч осіб померли. На тлі такої ситуації та суворого карантину, який оголошений практично в кожній країні, необхідно трохи добрих новин. «Слово і Діло» пропонує подивитися, як знаменитості й відомі компанії вносять свій вклад у боротьбу з хворобою.

Засновники відразу декількох великих компаній – Tencent, Alibaba Group, Xiaomi, Armani, CK Hutchison Holdings – виділили кошти на боротьбу з коронавірусом. Ма Хуатен виділив близько 42 млн доларів для найбільш постраждалих від епідемії районів Китаю, Лей Цзюнь – 1,8 млн для провінції Хубей, звідки і поширився вірус. Джорджіо Армані пожертвував 1,25 млн євро для лікарень у Мілані і Департаменту громадського захисту.

Білл Гейтс виділив зі свого благодійного фонду 100 млн доларів на боротьбу з коронавірусом. Кошти будуть передані міжнародним організаціями, зокрема ВООЗ. Близько 60 млн доларів підуть на розробку вакцини, 20 млн – на лікування інфікованих. Особисті кошти для боротьби з коронавірусом у США виділив президент країни Дональд Трамп.

Пожертви зробили також кілька спортсменів: баскетболісти Руді Гобер і Джеремі Лін, футболісти Леонардо Бонуччі, Лоренцо Ісинь і Франческо Тотті. Останній купив 15 апаратів штучної вентиляції легенів для лікарень в Італії.

Засновники компанії Dolce & Gabbana профінансували дослідження італійського університету з пошуку вакцини проти коронавірусу. Вартість дослідження не розголошується. Компанія Alibaba Group безкоштовно роздавала жителям Китаю захисні маски і створила консультаційний сайт, щоб знизити навантаження на медичну систему країни. А французький холдинг Moët Hennessy – Louis Vuitton переобладнав свої заводи під виробництво антисептиків.

В Україні всі теж намагаються допомогти. Українська авіакомпанія SkyUр евакуювала з Уханя наших громадян і ще кілька десятків іноземців. ПриватБанк і група ТІS закуповують апарати штучної вентиляції легенів. Мережа супермаркетів «Епіцентр» пообіцяла віддати 1% обігу на закупівлю медичного обладнання та засобів захисту.

Олігарх Віктор Пінчук за рахунок свого фонду передав до лікарень кількох областей апарати ШВЛ на суму 460 тисяч доларів. Фонд Ріната Ахметова пообіцяв закупити для Донецької області експрес-тести для виявлення коронавірусу. Також фонд передав Міністерству охорони здоров'я обладнання та захисні костюми.

Нагадаємо, раніше ми писали, як штрафують за порушення правил карантину в Україні та інших країнах.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: