Суд у справі МН17 можуть призупинити до червня

Читать на русском
Суд у справі MH17 в березні пройде в закритому режимі, а після цього слухання можуть перенести майже на два з половиною місяці.

У Нідерландах через пандемію коронавірусу суд у справі про катастрофу MH17 в березні пройде в закритому режимі, а наступні засідання можуть відкласти до червня.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на представника Окружного суду Гааги.

У повідомленні сказано, що найближче засідання 23 березня пройде в закритому режимі.

«Зацікавлені сторони і журналісти можуть стежити за засідання в прямому ефірі», - зазначив представник суду.

Суд у справі МН17: чи є шанси покарати винних та в який спосіб9 березня 2019 року розпочався судовий процес у справі про авіакатастрофу малазійського Boeing 777 на Донбасі у 2014 році, унаслідок якої загинули 298 осіб.

За даними видання, очікується, що на засіданні суд прийме рішення по попереднім запитам, а потім слухання будуть припинені до 8 червня 2020 року. Це пов'язано з тим, що пресцентр при судовому комплексі Схіпхол буде закритий через ситуацію з коронавірусом в світі і, зокрема, в Нідерландах.

Нагадаємо, з 9 березня в Гаазі розпочався судовий процес щодо авіакатастрофи малазійського лайнера на Донбасі. Очікується, що суд триватиме мінімум рік.

Кримінальна справа щодо катастрофи МН17 вже складається з 36 тисяч сторінок, і по ходу судового процесу може зростати, оскільки за законодавством Нідерландів можна додавати нові дані.

Прокуратура Нідерландів пред'явила звинувачення чотирьом фігурантам справи МН17: колишньому ватажкові розвідки «ДНР» Сергію Дубинському (Хмурий), колишньому міністру оборони «ДНР» Ігорю Гіркіну (Стрєлков), підполковнику ВДВ Олегу Пулатову (Гюрза). Всі троє є громадянами Росії і бойовими офіцерами.

Також в числі обвинувачених - Леонід Харченко (Крот), громадянин України, уродженець міста Костянтинівка, який потрапив як бойовик до бази «Миротворця».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: