НАБУ завершило слідство у справі компенсації екснардепу Полякову

Читать на русском
Прокурор САП ухвалив рішення про завершення слідства у справі за підозрою колишнього бурштинового депутата.
Максим Поляков

Спеціалізована антикорупційна прокуратура ухвалила рішення про завершення розслідування справи за підозрою колишнього народного депутата Максима Полякова у зловживанні службовим становищем та недостовірному декларуванні.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури.

«16 березня прокурорами САП ухвалено рішення про завершення досудового розслідування у справі стосовно народного депутата України VIII скликання, підозрюваного у незаконному отриманні 367 тисяч гривень компенсації за винайм житла у столиці, а також внесенні недостовірних відомостей до декларацій за 2016–2017 роки», – заявляють у САП.

Слідством встановлено, що Поляков із кінця 2016 року проживав у власній квартирі у Києві. Попри це він продовжував отримувати компенсацію за нібито сплачувану вартість оренди номера у готелі «Київ». За лютий 2018 року-серпень 2019 року ексдепутат незаконно отримав 367 тис. грн виплат.

Крім того, встановлено, що він в електронній декларації за 2016 рік свідомо не зазначив фактичне набуття у власність вищевказаної квартири, вартість якої сягає близько 10,91 млн грн (нерухомість зареєстровано на сестру) та дороговартісних предметів побуту. А у декларації за 2017 рік колишній народний обранець не вказав 5,24 млн грн доходів та видатків у розмірі 5,19 млн грн у зв'язку з придбанням квартири.

20 грудня 2019 року йому повідомили про підозру.

Нагадаємо, детективи повідомили про підозру екснардепу від фракції «Опозиційного блоку» Колєснікову. Також НАБУ повідомило про підозру ексдепутату від БПП Руслану Сольвару.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: