Петрашко спрогнозував вплив коронавірусу на економіку України

Читать на русском
Криза через коронавірус на українській економіці буде помітною через півроку. Найбільше постраждає виробництво.

Українська економіка відчує ефект від пандемії коронавірусу через 3-6 місяців.

Про це заявив новий міністр економіки Ігор Петрашко у вівторок, 17 березня, пише Liga.net.

За словами Петрашка, як і в усьому світі, так і в Україні від поширення коронавірусу постраждає, насамперед, виробнича сфера. Він зазначив, що в цей період підтримка бізнесу особливо необхідна.

«Виходячи з того, що я бачу, пріоритетними в економіці є два напрямки. Перший - підтримати і збалансувати українського виробника в ситуації, коли сусідні ринки будуть вводити протекціоністські заходи. Другий напрямок - створити фундаментальні умови для того, щоб український бізнес в Україні відчував себе добре», - сказав він.

Наслідки карантину: що буде з економікою України після епідемії коронавірусуЗниження темпів зростання, зменшення прибутків та жорсткий режим економії – ймовірні наслідки карантину для економіки України. Чи вдасться протистояти ризикам, аналізував політолог Олександр Радчук.

Петрашко додав, що вперше криза такого масштабу буде викликана не фінансовими факторами, а залежатиме від виробництва і сервісних служб.

Нагадаємо, сьогодні Рада призначила Ігоря Петрашка міністром розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України. За його кандидатуру проголосували 243 нардепи.

Як відомо, через пандемію коронавірусу в Україні посилюють карантин. З 17 березня закриваються ТРЦ, ресторани та заклади громадського харчування (дозволена робота в режимі доставки). З 18 березня припиняються залізничне, авіа та автобусне перевезення по країні. Забороняються масові зібрання (дозволено не більше 10 чоловік). Також закривається метрополітен.

Кабмін рекомендував роботодавцям запровадити віддалений режим роботи для співробітників.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: