Назвали критерії оцінки впливу коронавірусу на економіку – Bloomberg

Читать на русском
Вплив китайського коронавірусу на економіку складно оцінити за звичними показниками через те, що дані нерідко надходять із запізненням на місяць.

Вплив китайського коронавірусу на економіку складно оцінити за звичними показниками через те, що дані за ними часто надходять із запізненням на місяць.

Про це повідомляє Bloomberg.

У зв'язку з цим Bloomberg назвав п'ять індикаторів, які дозволяють відстежити, як споживачі реагують на ситуацію, і отримати своєчасні дані:

  • готельний сектор – за даними дослідницької компанії STR, у 2020 році в перший тиждень березня заселеність готелів у США впала до 61,8% порівняно з 66,6% роком раніше.

  • роздрібні продажі – згідно з дослідженням Johnson Redbook споживачі стали купувати переважно товари першої необхідності. Збільшилися продажі ліків, засобів для чищення, господарських товарів, продуктів та води в пляшках.

  • касові збори в кінотеатрах. Через коронавірус кінокомпанії переносять прем'єри. Мережа кінотеатрів AMC Theatres, лідер ринку в США повідомила, що скоротить продаж квитків удвічі.

  • театральна індустрія – у Нью-Йорку до 12 квітня закрили театри на Бродвеї. У перший тиждень березня кількість глядачів там впала на 6,5% порівняно з тим же періодом роком раніше.

  • споживча впевненість – розрахований Bloomberg індекс споживчої впевненості скорочується шостий тиждень поспіль – це найтриваліший період з 2015 року. Найбільше на поведінку споживачів вплинуло падіння фондових ринків.

Нагадаємо, у США починаються клінічні випробування вакцини проти коронавірусу.

Також відзначимо, Україна тимчасово закрила кордон через коронавірусу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: