Зеленський проти зміни графіка роботи Ради через карантин

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський вважає, що Верховна рада не повинна йти на карантин і скасовувати пленарні засідання. Нардепи зобов'язані ухвалювати низку важливих законів.

Президент України Володимир Зеленський вважає, що Верховна рада не повинна скасовувати пленарні тижні через карантин, а повинна ухвалювати важливі закони й проводити реформи.

Про це Зеленський заявив у своєму зверненні до українців через ситуацію з коронавірусом, яке оприлюднив Офіс президента 16 березня.

За словами президента, роботу у звичайному режимі повинні продовжити всі без винятку органи державної влади, установи охорони здоров'я та правоохоронні органи.

«Особливо важлива робота зараз Верховної ради України. На мою думку, зміна плану роботи Верховної ради є неприпустимою», – підкреслив він.

Як зазначив Зеленський, нардепам необхідно ухвалити низку принципових законів, щоб підняти українську економіку.

«Зараз, у ситуації світової пандемії і загрози глобальної фінансової кризи, парламент України повинен ухвалювати життєво важливі для економіки закони, впроваджувати податкову, земельну, трудову реформи, призначити міністрів економіки та енергетики, генерального прокурора України», – заявив президент.

Він підкреслив, що швидкі реформи – це швидка допомога для економіки.

«У такі часи ви блокуєте не трибуну. Ви блокуєте життя України», -–додав Зеленський.

Нагадаємо, сьогодні спікер Ради Дмитро Разумков повідомив, що парламент переносить два пленарні тижні у зв'язку з карантином.

У своєму зверненні Зеленський також запропонував Кабміну зупинити міжміське сполучення й роботу метро.

До цього голова МОЗ закликав посилити карантинні заходи в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: