В Україні з'явилася Координаційна рада з боротьби з коронавірусом

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський створив новий орган – Координаційну раду з протидії поширенню COVID-19, яку сам же й очолив.

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про створення Координаційної ради з протидії поширенню коронавірусу і призначив себе її головою.

Указ опублікований на сайті президента в понеділок, 16 березня. Він набуває чинності цього ж дня.

У документі сказано, що Координаційна рада з протидії поширенню COVID-19 створена як консультативно-дорадчий орган при президентові.

Основним її завданням буде моніторинг ситуації і надсилання пропозицій, які будуть ефективними щодо запобігання поширенню коронавірусу в Україні.

Тест українця, який хворів на коронавірус, показав негативний результатЧоловікові, який першим захворів на коронавірус в Україні, зробили повторний тест на Covid-19. Він показав негативний результат.

Згідно з указом Координаційна рада має право:

  • отримувати в установленому порядку від державних органів та органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій інформацію, документи і матеріали;

  • запрошувати на засідання та заслуховувати інформацію представників міністерств, інших центральних і місцевих органів виконавчої влади, керівників від державних підприємств, установ і організацій з питань, що належать до її компетенції.

Головою нового органу значиться сам Зеленський. До складу ради також увійшли: прем'єр-міністр Денис Шмигаль, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, міністр охорони здоров'я Ілля Ємець, керівники інших силових відомств і представники Офісу президента.

Карантин у різних областях України: хто як запобігає вірусуСлово і Діло

Нагадаємо, на сьогоднішній день в Україні офіційно підтверджено п'ять випадків зараження коронавірусом. Один випадок – летальний.

Сьогодні ЗМІ повідомили, що Зеленський екстрено скликав засідання Кабміну щодо карантинних заходів в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: