Спецборт з евакуйованими українцями з Італії приземлився в «Борисполі»

Читать на русском
Літак зі 123 українцями на борту, які раніше не змогли повернутися в Україну з Італії через закриття кордонів у зв'язку з карантином, прибув у Міжнародний аеропорт «Бориспіль».

Літак зі 123 українцями на борту, які раніше не змогли повернутися в Україну з Італії через закриття кордонів у зв'язку з карантином, прибув у Міжнародний аеропорт «Бориспіль».

Про це повідомляє пресслужба ОП.

Зазначається, що доставку українських громадян на батьківщину літаком авіакомпанії SkyUp з італійської Венеції (аеропорт «Марко Поло») було організовано за дорученням президента України Володимира Зеленського.

Так о 22:23 спецрейсом до Києва повернулися пасажири двох автобусів, які раніше застрягли на італійсько-словенському кордоні, а також ті, хто виявив бажання виїхати з Італії.

«Всі евакуйовані є українськими громадянами, крім двох осіб, котрі мають дозвіл на проживання в Україні і, згідно з постановою Кабінету Міністрів, можуть в'їжджати в нашу країну.Перед посадкою у літак в Італії всі пасажири пройшли медогляд на ознаки можливого захворювання. За інформацією італійської сторони, на борт були допущені лише здорові люди, без симптомів хвороби», - йдеться у повідомленні.

Після прибуття до Києва пасажирів також оглянуть медики.

Всі евакуйовані підписали згоду на проходження добровільної самоізоляції після повернення в Україну в домашніх умовах протягом 14 днів. За порушення домашнього карантину передбачена відповідальність.

На самоізоляцію будуть відправлені люди без симптомів гострих вірусних захворювань і з негативним результатом тесту на COVID-19.

Як повідомлялося, Україна закриває кордон на два тижні для іноземних громадян через 48 годин у зв'язку з небезпекою поширення коронавірусу.

Також з 17 березня в Україні буде повністю обмежено авіасполучення через коронавірус.

Авіакомпанія МАУ виконає додаткові рейси для повернення українців з інших країн, перш ніж в Україні закриють авіасполучення.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: