У МЗС пояснили, як українцям повернутися в країну при закритих кордонах

Читать на русском
У Міністерстві закордонних справ розповіли, що робити українцям, які не встигнуть повернутися в країну до 17 березня.

Громадяни України, які не встигнуть повернутися до припинення пасажирського сполучення з іншими країнами з 17 березня, повинні зареєструватися в системі «ДРУГ».

Таку інформацію МЗС оприлюднило в Facebook 15 березня.

Всіх громадян України, які зараз перебувають за кордоном, МЗС просить знайти спосіб повернутися в Україну до 0:00 в ніч з 16 на 17 березня. Якщо не вдасться цього зробити, громадяни повинні зареєструватися в спеціальній системі міністерства «ДРУГ» (внести в неї свої дані, тим самим проінформувавши міністерство і всі закордонні диппредставництва про своє перебування в певній країні).

Українці зможуть вернутися в країну навіть при закритих кордонах - АваковАваков під час виїзного засідання Кабміну розповів, що через карантин у зв'язку з коронавірусом Україна забороняє в'їзд іноземцям, при цьому ще погоджується список пунктів пропуску, які продовжать працювати. Українці зможуть вернутися додому з-за кордону.

Списки для повернення українців додому в разі термінової необхідності будуть формуватися, зокрема, з використанням даних цієї системи, відзначили в МЗС.

Українці, які не зможуть вчасно повернутися в країну, повинні звернутися в посольство або консульство у своїй країні перебування за телефоном гарячої лінії (на офіційній сторінці диппредставництва), по електронній пошті або на їхніх сторінках в соцмережах.

Нагадаємо, в рамках карантину Україна закриває на два тижні кордон на в'їзд для іноземців.

З 17 березня в Україні буде повністю обмежено авіасполучення через коронавірус.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: