До Італії вилетів спецрейс для евакуації українців

Читать на русском
З України 15 березня вилетів літак для евакуації українців з Італії, які не змогли повернутися через закриття кордонів зі Словенією.

У неділю, 15 березня, з України до Венеції вилетів літак для евакуації українців, які не могли повернутися з Італії через закриття кордонів зі Словенією.

Про це повідомляє Урядовий портал. Як зазначається, 15 березня Україна евакуює 95 своїх громадян.

«З ініціативи президента України Володимира Зеленського та на виконання рішення уряду літак спецрейсу авіакомпанії SkyUp Airlines вилетів з аеропорту Бориспіль о 16:00. Це тільки перший борт, який здійснює евакуацію українців, які не можуть повернутися додому через карантин. Він здійснить політ за маршрутом Київ (Бориспіль) - Венеція (аеропорт Марко Поло) - Київ (Бориспіль)», - сказано в повідомленні.

В Італії від коронавірусу померли 250 людей за добуВ Італії за минулу добу кількість жертв коронавірусу досягла 1266, в п'ятницю, 13 березня, померли 250 людей.

Як уточнили в Кабміні, до посадки на рейс всі пасажири пройдуть в Італії медогляд. Після прибуття в Україну всіх евакуйованих зобов'яжуть пройти 14-денну самоізоляцію (домашній карантин).

«На самоізоляцію будуть відправлені люди без симптомів гострих вірусних захворювань і з негативним результатом тесту на COVID-19», - розповів заступник міністра охорони здоров'я - головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

На борту літака будуть чергувати співробітники Центру медицини катастроф. Весь екіпаж забезпечили захисними масками і дезінфікуючими засобами, підкреслили в Кабміні.

Нагадаємо, Кабінет міністрів на позачерговому засіданні прийняв рішення про екстрену евакуацію українців з Італії через поширення коронавірусу.

Також повідомлялося, що Україна закриває на два тижні державний кордон на в'їзд для іноземців.

З 17 березня в Україні буде повністю обмежено авіасполучення через коронавірус.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: