Уряд схвалив рішення РНБО про заборону в'їзду іноземців та закриття авіасполучення

Читать на русском
Кабінет міністрів на позачерговому засіданні уряду ухвалив розпорядження про тимчасове обмеження перетину державного кордону, спрямоване на запобігання розповсюдження на території України COVID-19.

Кабінет міністрів на позачерговому засіданні уряду ухвалив розпорядження про тимчасове обмеження перетину державного кордону, спрямоване на запобігання розповсюдження на території України COVID-19.

Про це повідомляє урядовий портал.

Документом передбачено:

  • тимчасово закрити з 00 год. 00 хв. 17 березня 2020 року до 3 квітня пункти пропуску через державний кордон для міжнародного пасажирського повітряного сполучення (за виключенням низки категорій громадян);

  • тимчасово заборонити з 00 год. 00 хв. 16 березня 2020 року до 3 квітня перетинання державного кордону на в'їзд в Україну для іноземців та осіб без громадянства (за виключенням низки категорій громадян).

Цим документом також Міністерству закордонних справ доручено проінформувати про зазначені обмеження дипломатичних представників іноземних держав в Україні, а також закордонні дипломатичні установи.

Крім того, на засіданні Уряд уповноважив заступника Міністра охорони здоров’я, головного санітарно-епідеміологічного лікаря України на здійснення окремих повноважень. А саме: щодо епідеміологічного нагляду (спостереження), запобігання виникненню і поширенню інфекційних хвороб, локалізацію та ліквідацію їх спалахів та епідемій. Також доручено визначити уповноважених осіб, які виконуватимуть функції головних державних санітарних лікарів у регіонах.

Як повідомлялося, Україна закриває кордон на два тижні для іноземних громадян через 48 годин у зв'язку з небезпекою поширення коронавірусу.

Також з 17 березня в Україні буде повністю обмежено авіасполучення через коронавірус.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: