Ситуація в Ідлібі: Туреччина і РФ провели спільне патрулювання

Читать на русском
Військовослужбовці Туреччини і Росії провели патрулювання в сирійській провінції Ідліб, щоб виключити можливі провокації.

Військові Туреччини і Росії провели перше спільне патрулювання в сирійській провінції Ідліб, де зараз діє режим припинення вогню.

Про це повідомило Міністерство національної оборони Туреччини в Twitter.

«Спільне турецько-російське патрулювання на автомобільному шляху M4 в Ідлібі проводиться з метою запобігання можливих провокацій та заподіяння шкоди цивільному населенню в регіоні», - сказано в повідомленні.

Туреччина-Росія-Сирія: з чого все почалося та чим усе закінчитьсяТуреччина залишилася сам-на-сам у відкритій війні на суверенній території країни в її визнаних світом кордонах.

Нагадаємо, Туреччина і Російська Федерація домовилися про припинення вогню в сирійській провінції Ідліб під час зустрічі президентів Реджепа Тайіпа Ердогана і Володимира Путіна в Москві 5 березня.

Пізніше президент Туреччини пригрозив проведенням нової військової операції в Сирії в тому разі, якщо сили режиму Башара Асада порушать домовленості.

До цього Ердоган заявив, що Туреччина готова до односторонніх дій в Ідлібі в тому випадку, якщо Росія не виконає свої зобов'язання по домовленностям, досягнутим в Москві.

1 березня Туреччина розпочала нову операцію в Сирії під назвою «Весняний щит» у відповідь на авіаудари солдат режиму Асада.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: