Ердоган закликав владу Греції пустити біженців до Європи

Читать на русском
Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган закликав владу Греції відкрити кордон і пустити нелегальних мігрантів до Європи.

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган звернувся до Греції із закликом відкрити кордон для нелегальних мігрантів, які бажають потрапити з Туреччини до Європи.

Про це він заявив під час виступі в Стамбулі в неділю 8 березня, пише «Інтерфакс-Україна».

«Греція! Я звертаюся до тебе ... Відкрий ворота і звільнися від цієї ноші. Нехай вони (нелегали) йдуть в інші країни Європи», - закликав Ердоган.

Туреччина заборонила мігрантам переправлятися через Егейське мореТуреччина заборонила біженцям із Сирії переправлятися в ЄС через Егейське море у зв'язку з небезпекою цього маршруту.

Також він повідомив, що в понеділок, 9 березня, в Брюсселі планує обговорити питання біженців з офіційними представниками Європейського союзу. Повідомляється, що Ердоган повинен провести зустрічі з головою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляйен і головою Європейської ради Шарлем Мішелем.

Нагадаємо, Туреччина відкрила свої кордони для біженців, оскільки вона не здатна впоратися з новою хвилею мігрантів з Сирії. Після цього тисячі нелегалів ринули до кордону з Грецією.

Влада Греції, в свою чергу, почали вживати жорстких заходів, щоб не пустити нелегалів на свою територію.

Пізніше стало відомо, що Греція планує депортувати мігрантів, які прибули після 1 березня.

Раніше міністр внутрішніх справ Туреччини Сулейман Сойлу повідомив, що турецькі прикордонники протягом трьох днів пропустили в Євросоюз близько 76 тисяч мігрантів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: