Туреччина готова до односторонніх дій в Ідлібі – Ердоган

Читать на русском
Туреччина буде готова пустити в хід односторонні дії в Ідлібі, якщо Росія не виконає досягнуті домовленості.

Туреччина може розпочати односторонні дії в сирійському Ідлібі, якщо Росія раптом не виконає свої зобов'язання по даній ситуації.

Про це заявив президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган під час виступу в Стамбулі 8 березня, повідомляє агентство «Анадолу».

«Туреччина залишає за собою право власними ресурсами домогтися цілей операції «Весняний щит» в разі, якщо Москва не виконає зобов'язання по Сирії», - сказав президент Туреччини.

Туреччина-Росія-Сирія: з чого все почалося та чим усе закінчитьсяТуреччина залишилася сам-на-сам у відкритій війні на суверенній території країни в її визнаних світом кордонах.

За словами Ердогана, Туреччина лише домагається повернення в свої будинки 3,6 млн сирійських біженців, які перебувають на турецькій території, а також 1,5 млн осіб, що скупчилися на кордоні країни в сирійській провінції Ідліб.

Він зазначив, що Анкара згодна з будь-яким рішенням, яке убезпечить кордон Туреччини і населення Ідлібу.

Нагадаємо, Туреччина і Російська Федерація досягли угоди по припиненню вогню в сирійській провінції Ідліб під час зустрічі президентів Реджепа Тайіпа Ердогана і Володимира Путіна в Москві 5 березня.

1 березня Туреччина розпочала нову операцію в Сирії під назвою «Весняний щит» у відповідь на авіаудари солдат режиму Асада.

Ердоган закликав владу Греції пустити біженців в Європу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: