Тести на коронавірус: Зеленський пригрозив за спекуляції на цінах

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський заявив, що в нинішній ситуації продавати в аптеках тести для визначення коронавірусу за ціною в 10 тисяч гривень неприпустимо.

Заробляти на ситуації з коронавірусом і невиправдано підвищувати ціни на експрес-тести в аптеках неприпустимо.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський на виїзному засіданні Кабміну в п'ятницю, 13 березня. Він зазначив, що сьогодні в Україні ціна на тести в деяких аптеках досягла 10 тисяч гривень і більше.

«Є такі речі, на яких просто не можна заробляти: це війна і здоров'я людей. Зараз в аптеках ціна деяких тестів перевищує 10 тис. грн», – сказав він.

У МОЗ відзвітували про кількість куплених експрес-тестів на коронавірусМіністерство охорони здоров'я України придбало велику партію експрес-тестів для діагностування коронавірусу нового типу Covid-19.

У зв'язку з цим президент анонсував «окрему розмову» з виробниками і постачальниками тестів на предмет спекулятивних цін.

«Якщо люди не розуміють цього, вони очікували дуже ліберального президента і уряду, а ми такими і є, і були, то потрібно робити жорсткі серйозні висновки на рівні всіх наших правоохоронних структур», – заявив Зеленський.

Раніше Зеленський заявив, що питання закриття кордонів і обмеження авіасполучення через коронавірус обговорять на засіданні РНБО 13 березня.

Нагадаємо, на сьогодні в Україні зафіксовано три випадки зараження китайським коронавірусом.

З метою запобігання поширенню вірусу Кабмін запровадив карантин до 3 квітня.

Київ вже отримав перші експрес-тести для діагностики коронавірусу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: