Мінсоцполітики запропонує нову формулу розрахунку прожиткового мінімуму

Читать на русском
В Україні хочуть змінити правила визначення прожиткового мінімуму. Як наслідок – можуть зрости й інші види соцдопомоги, а також штрафи.

В Україні хочуть змінити правила визначення прожиткового мінімуму. Новий підхід розробить Міністерство соціальної політики спільно з нардепами.

Про це заявила міністр соціальної політики Марина Лазебна на засіданні комітету Верховної ради з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів, передає пресслужба відомства в четвер, 12 березня.

Прожитковий мінімум: формальний і фактичний, та на які виплати впливаєВід рівня прожиткового мінімум залежать зарплати бюджетників, розміри штрафів, поріг настання кримінальної відповідальності.

«Ми принципово за необхідність перегляду підходів до формування прожиткового мінімуму», – повідомила Лазебна.

За її словами, прожитковий мінімум – це найбільш значимий показник у соціальній політиці, оскільки на його основі визначається понад 150 різних виплат, соцдопомоги й штрафів.

Міністр нагадала, що збільшення прожиткового мінімуму потягне за собою автоматичний перерахунок цих виплат і необхідність пошуку додаткових витрат бюджету.

У міністерстві додали, що планують вивчити кращий світовий досвід і розробити єдиний підхід, щоб оптимізувати сферу застосування прожиткового мінімуму в Україні.   Нагадаємо, раніше Марина Лазебна розповіла про індексацію пенсій.

Також повідомлялося, що Кабмін запланував проведення індексації пенсій на вересень 2020 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: