Індексація пенсій з 1 березня опинилася під загрозою зриву

Читать на русском
Українські пенсіонери з нетерпінням чекають обіцяної Кабміном індексації пенсії з 1 березня нинішнього року.

Українські пенсіонери з нетерпінням чекають обіцяної Кабміном індексації пенсії з 1 березня нинішнього року.

Але в Пенсійному фонді інформацію про індексацію пенсій українцям, на жаль, поки що не підтвердили. Про це повідомляє «Страна».

«Має бути відповідне розпорядження Кабміну з цього приводу, а його поки що немає. ПФ вже подав всі розрахунки з Мінсоцполітики і воно має підготувати відповідний проект урядової постанови, в якому будуть прописані терміни і порядок перерахунку», - розповіла прессекретар ПФ Ганна Швець.

У кого та наскільки зростуть пенсії в березніПроіндексують пенсії за віком, за вислугою років та ще декільком категоріям громадян. Індексація не торкнеться пенсій держслужбовців, науковців, помічників нардепів.

З цього випливає, що з 1 березня ніякого перерахунку пенсій може й не відбутися і коли буде вирішене це питання поки що не точно відомо.

Раніше голова комітету Верховної ради з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Галина Третьякова розповіла, що три рази в 2020 році пенсія буде проіндексована.

«Три рази в цьому році пенсія буде проіндексована. Можливо, відсоток індексації буде меншим, ніж розраховував попередній уряд. Тому, що формула 50/50 (ми теж її прийняли) - це половина від величини інфляції і половина від відсотка зростання заробітної плати. А інфляція в 13-18% це не інфляція в 3-5%, яку ми спостерігаємо зараз. Що стосується мінімальної заробітної плати, то вона в цьому році теж виросте двічі - з 1 липня, і з 1 грудня. І все це закладено до бюджету», - розповіла вона.

Також нагадаємо, з 1 березня 2020 року в Україні обіцяли провести індексацію пенсії окремим категоріям пенсіонерів. «Слово і Діло» розбиралася, хто з пенсіонерів може розраховувати на автоматичний перерахунок і підвищення виплати, і про які суми йдеться.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: