ВР рекомендують ухвалити закон про перерахунок пенсій держслужбовцям

Читать на русском
Профільний комітет Ради схвалив і рекомендував до ухвалення законопроект, який дозволить провести перерахунок пенсій для держслужбовців, науковців та журналістів.

Комітет з питань освіти, науки та інновацій рекомендує Раді ухвалити законопроект №2257-1 «Про внесення змін до деяких законів України про перерахунок пенсій науковим працівникам, державним службовцям, працівникам органів місцевого самоврядування та журналістам».

Про це повідомляє інформаційне управління апарату ВР.   Зокрема, даним проєктом закону пропонується внести зміни до низки законів, які дозволять провести перерахунок пенсій для державних службовців, працівників органів місцевого самоврядування, науковців та журналістів.

Новий міністр соцполітики розповіла про індексацію пенсійІндексація пенсій - першочергове завдання. Про це заявила новий міністр соціальної політики Марина Лазебна.

Підставою для перерахунку стане підвищення заробітної плати на момент виходу таких осіб на пенсію. Тобто розмір пенсійних виплат для них може бути збільшений.

«Народні депутати вирішили рекомендувати Верховній раді проєкт №2257-1 за результатами розгляду в першому читанні ухвалити за основу та доручити головному комітету підготувати його до другого читання, а проєкт закону №2257 (альтернативний) – відхилити», – сказано в повідомленні.

Нагадаємо, Кабмін запланував проведення індексації пенсій на вересень 2020 року.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що для збільшення соціальних виплат доведеться переглянути держбюджет-2020.

«Слово і Діло» розбиралося, хто з пенсіонерів може розраховувати на автоматичний перерахунок і підвищення виплати і про які суми йдеться.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: