Новий міністр соцполітики розповіла про індексацію пенсій

Читать на русском
Індексація пенсій - першочергове завдання. Про це заявила новий міністр соціальної політики Марина Лазебна.

Першочергове завдання, яке зараз стоїть перед Міністерством соціальної політики України, - проведення індексації пенсій.

Про це заявила новий міністр соціальної політики Марина Лазебна під час першої зустрічі з колективом міністерства, повідомляє прес-служба відомства.

У кого та наскільки зростуть пенсії в березніПроіндексують пенсії за віком, за вислугою років та ще декільком категоріям громадян. Індексація не торкнеться пенсій держслужбовців, науковців, помічників нардепів.

Міністр доручила терміново підготувати пропозиції щодо шляхів підвищення соціального захисту людей та активно включатися в комунікаційну роботу з регіонами.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський під час виступу на позачерговому засіданні Верховної ради 4 березня заявив, що уряд Олексія Гончарука не продемонстрував наявності реального плану підвищення пенсій для українців.

Раніше стало відомо, що Кабінет міністрів готує рішення щодо індексації пенсій українцям.

Відомо, що Кабмін запланував проведення індексації пенсій на вересень 2020 року.

Також «Слово і Діло» розбиралось, хто з пенсіонерів може розраховувати на автоматичний перерахунок та підвищення виплати, та про які суми йдеться.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: