Україна отримає від США близько 40 мільйонів доларів на кібербезпеку

Читать на русском
США протягом чотирьох років виділять Україні 38 млн доларів на боротьбу з хакерами і безпеку в мережі.

Влада в США готова надати Україні фінансову допомогу на боротьбу з кібератаками. Гроші надійдуть протягом наступних чотирьох років.

Про це повідомив Держдепартамент США за результатами Третього кібер-діалогу між двома країнами, який відбувся в Києві 3 березня, передає пресслужба відомства.

«З метою демонстрації послідовної прихильності підтримки кібербезпеки США оголосили про виділення додаткових $8 млн з цільової статті допомоги - крім тих $10 млн, які були надані в 2017 році», - сказано в повідомленні.

Частину грошей спрямують за допомогою агентства USAID, яке планує протягом наступних чотирьох років інвестувати в Україну до 38 млн доларів.

Як уточнюют в Держпі, засоби виділяють «для розвитку можливостей України в сфері кібербезпеки шляхом підтримки правової та регуляторної реформ, підготовки кадрів і залучення приватного сектору».

Крім того в Держдепі розповіли, що ФБР вручило кіберполіції України та Офісу генпрокурора нагороду за співпрацю під час арешту і екстрадиції кіберзлочинців, які діяли в Україні протягом багатьох років.

Як повідомлялося, ЄС може ввести проти Росії санкції за кібератаки.

СБУ відбила майже 500 кібератак на держоргани.

Президент Володимир Зеленський ввів в дію рішення РНБО щодо кібербезпеки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: