У МЗС створили оперативний штаб для захисту від коронавірусу

Читать на русском
Як повідомляється, оперативний штаб був створений за ініціативи міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби.

МЗС України в умовах поширення у світі коронавірусу Covid-19 створило оперативний штаб для координації роботи відомства, причетних органів влади та міжнародних організацій з метою захисту громадян України за кордоном.

Про це повідомили в пресслужбі МЗС у середу, 11 березня.

Коронавірус у Китаї: що потрібно знати про хворобуКоронавірус у Китаї. Усе, що потрібно знати про хворобу – симптоми, профілактика та шляхи зараження.

Як повідомляється, оперативний штаб був створений за ініціативи міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби.

«Коронавірус – швидкий та небезпечний. МЗС, проте, має бути швидким, щоб гарантувати безпеку наших громадян. Тому сьогодні я створив у МЗС оперативний штаб і сторінки оперативного інформування. По-перше, для того, щоб наші громадяни, де б вони не перебували, вчасно отримували необхідну інформацію і не покладалися на неправдиві джерела. По-друге, щоб кожен громадянин України відчував, що перебуває під захистом української держави, яка надасть необхідну підтримку і допомогу», – заявив міністр.

Також відомство створило спеціальні сторінки в соціальних мережах для надання актуальної інформації про роботу штабу і поширення коронавірусу у світі.

За словами міністра, головна мета оперативного штабу – координація роботи МЗС із причетними органами влади в Україні та представництвами міжнародних організацій з надання допомоги громадянам України, які перебувають за кордоном на територіях, уражених коронавірусом.

Нагадаємо, в середу, 11 березня, Кабінет міністрів запровадив карантин в Україні через коронавірус.

Також відзначимо, у світі коронавірусом заражені вже майже 120 тисяч осіб.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: