У КМДА пригрозили відповідальністю за порушення карантину

Читать на русском
Поворозник зазначив, що рішення щодо запровадження обмежувальних заходів у столиці у зв'язку з коронавірусом є обов'язковим для всіх установ незалежно від форми власності.

За порушення правил карантину загрожує адміністративна або кримінальна відповідальність.

Про це заявив у середу, 11 березня, перший заступник голови КМДА Микола Поворозник, передає пресслужба відомства.

В Україні запроваджують карантин через коронавірус: реакція соцмережВ Україні на три тижні запроваджують карантин через коронавірус. Слово і Діло зібрало, що про це думають у соцмережах.

Поворозник зазначив, що рішення щодо запровадження обмежувальних заходів у столиці у зв'язку з коронавірусом є обов'язковим для всіх установ незалежно від форми власності.

«За порушення буде адміністративна або кримінальна відповідальність, контролюватиме поліція», – сказав він.

«Перше, що ми робимо, – закриваємо дошкільні навчальні заклади. Тому прохання до роботодавців – за можливості зробити гнучкий робочий графік для працівників із маленькими дітьми. Також забезпечити безпеку продавців», – додав він.

Він також підкреслив, що планується закупівля і постачання до кінця тижня двох тест-систем в аеропорти Києва. Також планується забезпечити столицю до кінця тижня 5 тис. експрес-тестами.

«Вчора у нас було 2,5 тис. швидких тестів на коронавірус. Ми робимо все можливе, щоб до кінця тижня доставити в аеропорти дві тест-машини», - сказав він, додавши, що тести будуть доступні тільки в медустановах.

Як відомо, з 12 березня до кінця місяця в столиці заборонені масові заходи чисельністю понад 60 осіб, торговельно-розважальні центри та розважальні зони в шопінг-молах мають призупинити свою роботу. Усі навчальні заклади повинні піти на карантин.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: