Затримано підозрюваного до викрадення двох активістів Майдану

Читать на русском
Силовики 10 березня затримали підозрюваного у справі про вбивство активіста Майдану Юрія Вербицького та викраденні Ігоря Луценка.
похорон Юрія Вербицького

Правоохоронці сьогодні, 10 березня, затримали підозрюваного у справі про вбивство активіста Революції гідності Юрія Вербицького та викрадення Ігоря Луценка.

Про це повідомила адвокат Євгенія Закревська в Facebook.

«Тільки що затримали підозрюваного у справі про вбивство Юрія Вербицького та викрадення Ігоря Луценка ... За версією слідства був притягнутий безпосередньо до викрадення Луценка і Вербицького з Олександрівської лікарні в ніч 21-го січня 2014-го року», - написала вона.

Радник голови МВС Зорян Шкіряк уточнив, що сьогодні в ході тривалих оперативно-слідчих дій співробітники Департаменту карного розшуку Національної поліції затримали Сергія Мислівого, який підозрюється в причетності до цієї справи.

«Зловмисник довгий час переховувався від слідства, вів конспіративний спосіб життя і жив за підробленими документами. Зараз він затриманий і перебуває під вартою», - написав Шкіряк в Facebook.

Колишній генпрокурор України Ігор Луценко додав, що затриманий був не просто рядовим виконавцем.

«Його роль - більше, ніж звичайного тітушки-піхотинця. Щось типу заступника командира групи захоплення», - написав він.

Раніше Офіс генпрокурора повідомив про підозру учаснику злочинного угруповання, який може бути причетний до викрадення і тортур Вербицького і Луценко.

Нагадаємо, в січні 2014-го Ігоря Луценка і Юрія Вербицького викрали невідомі з території Олександрівської лікарні і вивезли за місто. Після тортур їх кинули в лісі. Вербицький від отриманих травм помер.

У ГПУ повідомляли, що організатор викрадень Луценка і Вербицького попався на поїздках до РФ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: