Офіс генпрокурора повідомив про нову підозру щодо «справ Майдану»

Читать на русском
Офіс генпрокурора оголосив підозру фігуранту справи про викрадення активістів Майдану Ігоря Луценка і Юрія Вербицького.

Оголошено про підозру учаснику злочинного угруповання, який може бути причетний до викрадення і тортур двох активістів Революції гідності.

Про це повідомила пресслужба Офісу генпрокурора 28 лютого.

Як сказано в повідомленні, підозру оголошено за підсумками досудового розслідування кримінального провадження «за фактами викрадення і тортур учасників мирних акцій протесту 2013-2014 років Ігоря Луценка і Юрія Вербицького».

Справа Майдану: ДБР відкрило нове кримінальне провадженняДБР відкрило нове кримінальне провадження в рамках розслідування справ Майдану. Про це на брифінгу заявив слідчий Держбюро Олександр Чорноблавський.

Фігуранту справи інкримінують ч. 1 ст. 255 (створення злочинної організації) та ч. 3 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) ККУ.

У зв'язку з тим, що підозрюваний не з'явився на виклик, Офіс генпрокурора отримав дозвіл слідчого судді на його затримання. Зараз для цього вживаються відповідні заходи.

Нагадаємо, в січні 2014-го Ігоря Луценка і Юрія Вербицького викрали невідомі з території Олександрівської лікарні і вивезли за місто. Після тортур їх кинули в лісі. Вербицький від отриманих травм помер.

У ГПУ повідомляли, що організатор викрадень Луценка і Вербицького попався на поїздках в РФ.

У лютому 2020-го стало відомо, що Офіс генпрокурора передав в ГБР 47 «справ Майдану».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: