У ДБР пропонують скасувати закон про амністію активістів Майдану

Читать на русском
У ДБР хочуть замінити закон про амністію активістів Майдану законом про заочне засудження. Це дасть можливість розслідувати вбивство правоохоронців під час мітингів у Києві.

Державне бюро розслідувань ініціює скасування закону про амністію активістів Майдану, оскільки його норми не дають в повній мірі розслідувати вбивство силовиків.

Про це заявила виконувач обов'язків глави Держбюро розслідувань Ірина Венедіктова в інтерв'ю «lb.ua».

Вона нагадала, що під час подій Майдану в Києві загинули 13 правоохоронців. А на сьогоднішній день між законом про амністію і Кримінально-процесуальним кодексом є деякі суперечності, які заважають проводити розслідування об'єктивно.

Роковини розстрілів на Майдані: коментар адвоката сімей Небесної сотніМасові вбивства в центрі Києва в лютому 2014 року стали одним із найбільш трагічних епізодів сучасної української історії.

«Закон перешкоджає об'єктивно нам розслідувати вбивства правоохоронців ... Якщо ми хочемо справедливого і чесного розслідування, то цей закон потрібно скасувати», - заявила Венедіктова.

Вона уточнила, що натомість ДБР підготувало законопроект про заочне засудження, і висловила надію, що депутати Ради його підтримають.

«Я розумію, що цю ініціативу не підтримає широке коло осіб, оскільки заочне засудження стосуватиметься всіх ... Але без цього, повторюся, рухатися далі неможливо», - додала голова ДБР.

Нагадаємо, ДБР відкрило нове кримінальне провадження в рамках розслідування справ Майдану.

Також повідомлялося, що спеціальний слідчий підрозділ ДБР отримав від Офісу генпрокурора 42 «справи Майдану».

У лютому був затриманий ще один підозрюваний у розстрілах на Майдані.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: