На Донбасі через коронавірус введуть огляди на КПП

Читать на русском
На Донбасі через коронавірус штаб ООС вирішив ввести обмежувальні заходи на КПВВ. Вони почнуть діяти з 7 березня.

Командування ООС вирішило з 7 березня ввести обмежувальні заходи на контрольних пунктах в'їзду-виїзду уздовж лінії розмежування через небезпеку поширення китайського коронавірусу в Україні.

Про це йдеться в повідомленні штабу ООС в Facebook в п'ятницю, 6 березня.

За даними військових, заходи почнуть діяти з 7:00 суботи, 7 березня, на всіх КПВВ на окупованих територіях Донбасу.   Всі громадяни, які мають намір перетнути лінію розмежування, будуть проходити обов'язкову процедуру огляду і температурний скринінг. У разі виявлення симптомів COVID-19 – людей можуть відправити на самоізоляцію або обсервацію.

У Києві запроваджують додаткові заходи через коронавірусУ Києві запроваджують додаткові заходи для запобігання поширенню коронавірусної інфекції COVID-19.

«Громадян, які зареєстровані на підконтрольній території, в разі підозри на коронавірус, будуть доставлятися в певний спеціалізований медзаклад. Для цього на КПВВ чергує бригада швидкої допомоги», – уточнили в штабі ООС.

Громадян, які проживають на підконтрольній Україні території, штаб ООС також закликав без гострої необхідності відкласти поїздки через КПП на Донбасі.

Нагадаємо, лабораторні дослідження не підтвердили вірус COVID-19 у дев'яти громадян України. На сьогоднішній день в Україні нових випадків зараження коронавірусом немає.

Офіційно підтверджено тільки один випадок інфікування – у жителя Чернівців, який повернувся з Італії.

У Києві та Львові прийняли рішення ввести додаткові заходи для запобігання поширенню вірусу COVID-19.

У ВООЗ раніше заявили, що температурний скринінг при коронавірусі не ефективний.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: