Температурний скринінг при коронавірусі не ефективний – ВООЗ

Читать на русском
Вимірювання температури неефективне при виявленні китайського коронавірусу по ряду причин: хвороба може бути на ранній стадії або ж людина може прийняти жарознижуючий препарат.

Вимірювання температури у громадян при в'їзді в країну для запобігання вірусу COVID-19 може виявитися не достатньо ефективною мірою.

Про це сказано в рекомендаціях Всесвітньої організації охорони здоров'я.

Як відзначили експерти ВООЗ, заражені вірусом люди можуть перебувати в інкубаційному періоді, а це значить, що у них може не бути явних симптомів хвороби.

У Франції через коронавірус закрили ЛуврУ Франції прийняли рішення перенести відкриття Лувру в зв'язку зі спалахами китайського коронавірусу.

«Контроль температури тіла на в'їзді або виїзді сам по собі не є ефективним методом запобігти поширенню інфекції між країнами. Оскільки інфіковані особи можуть перебувати в інкубаційному періоді, у них може не бути явних симптомів через ранню стадію перебігу хвороби, або вони можуть прийняти жарознижуюче і таким чином приховати симптоми», - попереджають в ВООЗ.

В організації також додали, що сама по собі процедура скринінгу - досить витратна.

«Більш ефективно направляти повідомлення про рекомендації щодо профілактики мандрівникам і збирати декларації про стан здоров'я після прибуття з контактною інформацією мандрівників, щоб забезпечити належну оцінку ризику і можливе відстеження контактів прибулих», - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, в Україні для запобігання епідемії коронавірусу на кордоні ввели температурний скринінг всіх громадян, які прибувають на територію країни.

Станом на ранок 2 березня коронавірусом COVID-19 в світі заразилися понад 89 тисяч осіб, померли - 3048, одужали - 45 110 осіб.

В Україні вірус поки не зафіксовано, проте, за прогнозами РНБО, COVID-19 все ж дійде і до українців.

Зараз на коронавірус в Україні первіряють чотири особи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: