У Києві запроваджують додаткові заходи через коронавірус

Читать на русском
У Києві запроваджують додаткові заходи для запобігання поширенню коронавірусної інфекції COVID-19.

У Києві запроваджують додаткові заходи для запобігання поширенню коронавірусної інфекції COVID-19.

Відповідне рішення ухвалила постійна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій КМДА, передає пресслужба відомства.

У медичних установах буде забезпечений окремий прийом пацієнтів з ознаками гострих респіраторних вірусних інфекцій, пневмонії; відбір біологічного матеріалу від хворих із респіраторною симптоматикою для проведення лабораторних досліджень. Фахівців бригад швидкої медичної допомоги мають забезпечити пульс-ексиметрами та апаратами для неінвазивної вентиляції легенів.

Також доручено забезпечити медичні заклади запасом противірусних препаратів, дезінфекційними засобами та засобами індивідуального захисту. Аптечну мережу забезпечать достатньою кількістю противірусних, лікувальних і вітамінних препаратів, засобів неспецифічної профілактики грипу та гострих респіраторних захворювань, а також засобів індивідуального захисту та безперебійну їхню реалізацію.

Проведено навчання для лікарів первинної та вторинної ланки. З початку тижня в школах і дитячих садах почали вимірювати температуру учням і вихованцям, планується створити додаткові фільтри в аеропортах.

Коронавірус у Китаї: що потрібно знати про хворобуКоронавірус у Китаї. Усе, що потрібно знати про хворобу – симптоми, профілактика та шляхи зараження.

Також в столиці працює цілодобова гаряча лінія «Рада лікаря телефоном», куди можна звернутися у разі виявлення симптомів, схожих на ознаки коронавірусу. На неї кияни можуть телефонувати за номером: 15-83 зі стаціонарного (безкоштовно) і 044-235-01-01 - з мобільного телефону (згідно з тарифами оператора).

Департамент транспортної інфраструктури, КП «Київський метрополітен», КП «Київпастранс» мають посилити поточні дезінфекційні заходи на зупинках, у приміщеннях станцій метрополітену, рухомому складі, вагонах поїздів, у вестибюлях.

Працівників забезпечать засобами особистої гігієни та індивідуального захисту (антисептичними засобами, медичними масками одноразового використання), а також щодня контролюватимуть стан їхнього здоров'я. Керівники установ, підприємств, організацій мають посилити режим поточної дезінфекції в місцях масового перебування людей, таких як: вокзали, підприємства торгівлі, заклади культури та торгово-розважальні заклади, кінотеатри тощо.

Крім того, планується обмежити проведення культурно-масових заходів у закритих приміщеннях вишів і гуртожитках, а також проводити вологе прибирання з використанням дезінфікуючих засобів, забезпечити дотримання нормативних показників температури повітря, проводити часте регулярне провітрювання приміщень тощо.

Раніше в МОЗ повідомили, що в Україні у 9 осіб підозрюють коронавірус.

Також нагадаємо, у двох областях України ввели карантин через небезпечного вірусу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: