Шмигаль розповів, чим займеться Кабмін на наступних засіданнях

Читать на русском
Уряд запланував велику нараду з головою митниці. Також планується вивчити питання бюджету громад.

Новообраний уряд на засіданні в суботу, 7 березня, проведе нараду за участі голови митниці, а в середу, 11 березня, розгляне питання бюджетної самостійності громад.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль сьогодні в Верховній раді під час години запитань до уряду, передає РБК-Україна.

«Що стосується митниці. На завтра заплановано велику нараду з фінансовим блоком, в тому числі, з керівником митниці», - заявив прем'єр.

У мережі обговорюють заяву Шмигаля про подачу води до КримуНовий прем'єр Денис Шмигаль зробив неоднозначну заяву про подачу води до Криму. Читайте реакцію соцмереж.

Він також повідомив, що Україна як і раніше знаходиться на шляху реформи і бюджетної децентралізації. Цьому питанню Кабмін приділить увагу на засіданні 11 березня. Йтиметься про майже 70 об'єднаних територіальних громадах.

«У середу на Кабміні повторно розглянемо питання надання бюджетної самостійності ще 67 громадам, в яких були проведені вибори для того, щоб дати їм можливість перейти на прямі міжбюджетні відносини з Кабінетом міністрів. Тобто, вся кількість громад - 1045 - будуть переведені з другого кварталу на прямі міжбюджетні відносини. Це дасть їм відповідно самостійність щодо засобів, якими вони розпоряджаються», - заявив Шмигаль.

Нагадаємо, 5 березня Шмигаль провів перше засідання свого Кабміну. На ньому розглядали технічні кадрові питання.

Раніше Шмигаль заявив, що держбюджет-2020 потрібно переглянути.

Меджліс розкритикував заяву Шмигаля про поставки води до Криму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: