Шмигаль відмовився від слів про воду до Криму

Читать на русском

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль уточнив свою заяву щодо відновлення водопостачання до анексованого Криму.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль відмовився від своїх слів про відновлення водопостачання до анексованого Криму.

Відповідний коментар щодо висловлювань на ток-шоу «Право на владу» на телеканалі 1+1 він розмістив у Facebook 6 березня.

«Позиція залишається незмінною: ми хотіли б подавати воду нашим громадянам, але не можемо і не маємо технічної можливості робити цього до деокупації півострова і повернення його до складу України», - підкреслив глава Кабміну.   Він вказав, що з технічних причин зараз неможливо розділити «воду, яка піде людям і воду, яка піде на військові бази».

Під час ефіру на 1+1 Шмигаль запевнив, що Україна буде поставляти воду в окупований Крим.

«Ми не збираємося не подавати воду українцям», - заявив голова Кабміну ввечері 5 березня.

Також під час вчорашнього ефіру відповідаючи на заперечення присутніх, що жителі Криму забезпечені водою, і за них відповідно до міжнародного законодавства має відповідати країна-окупант, Шмигаль сказав, що Крим - це Україна, і там живуть українці.

«Неподача води в Крим призведе до гуманітарної катастрофи. В Криму живуть українці, ми не перекриємо воду для українців. Крапка!», – заявив Шмигаль.

Дивіться онлайн політичне ток-шоу Право на владуТСН

Нагадаємо, під час ефіру «Слово і Діло» уточнювало, чи узгоджена позиція прем'єра про необхідність подавати воду до Криму з президентом, або це персональна думка Шмигаля. Прем'єр-міністр уникнув відповіді на це запитання.

Про заяви, які звучали від української влади щодо подачі води до Криму, а також про те, чому відмова України від постачання води є мало не єдиним можливим способом повернення півострова, писав Денис Попович в колонках «Безводний світ - як російська окупація змусила кримчан митися за графіком», а також «Вода до Криму - труднощі перекладу або що показали заяви Арахамії».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: