Шмигаль вважає, що Україна повинна подавати воду в Крим

Читать на русском
Україна повинна подавати воду в анексований Крим, тому що там живуть українці і це питання гуманітарної відповідальності.

Україна повинна подавати воду в анексований Крим, тому що там живуть українці і це питання гуманітарної відповідальності.

Про це заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль в ефірі ток-шоу «Право на владу» на «1+1».

«Ми не збираємося не подавати воду українцям», - заявив глава Кабміну.

Відповідаючи на заперечення присутніх, що жителі Криму забезпечені водою, і за них відповідно до міжнародного законодавства повинна відповідати країна-окупант, Шмигаль сказав, що Крим - це Україна, і там живуть українці.

Комітет ВР ухвалив рішення щодо постачання води до КримуКомітет парламенту з питань прав людини, деокупації і реінтеграції окупованих територій Криму і Донбасу, національних меншин і міжнаціональних відносин виступив проти відновлення постачань води до Криму до його деокупації.

На запитання «Слово і Діло» про те, чи це є власна позиція Шмигаля, не узгоджена з президентом (адже постійний представник президента в Криму Антон Кориневич заявляв, що вода з каналу піде до Криму тільки після його деокупації), прем'єр-міністр відповів: «Ми говоримо про ту воду, яка може використовуватися українцями для власних потреб. Звичайно, не ведем мову про воду для військових об'єктів».

Як прем'єр збирається розрізняти цю воду, він відповісти не зміг.

Про всі заяви, які лунали від українських можновладців стосовно подачі води в Крим, а також про те, чому відмова України від постачання води є чи не єдиним можливим способом повернення півострова, писав Денис Попович у колонках «Безводний світ – як російська окупація змусила кримчан митися за графіком», а також «Вода до Криму – труднощі перекладу або що показали заяви Арахамії».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: