Коронавірус поширився через витік в лабораторії Китаю – Данилов

Читать на русском
У РНБО вважають, що епідемія коронавірусу розпочалася через витік в закритій китайській лабораторії.

У Раді національної безпеки і оборони України вважають, що джерелом вірусу COVID-19 могла стати секретна лабораторія в китайському місті Ухань.

Про це заявив секретар РНБО Олексій Данилов в інтерв'ю «Українському радіо». За його словами, саме в Ухані знаходиться одна з секретних лабораторій F-4.

Коронавірус в Україні: що відомо на даний моментКоронавірус в Україні. Хворобу зафіксували у чоловіка, який нещодавно повернувся з Італії.

«І ми вважаємо, що саме з цієї лабораторії стався витік. І не треба тут на тварин ... Що це - тварини, змії і т.д. Там є потужна лабораторія, яка була запущена в 2015 році. Ми вважаємо, що саме звідти стався витік», – заявив Данилов.

Голова РНБО додав, що «це проблема китайської сторони, і вони це розуміють».

Нагадаємо, у четвер, 5 березня, в санаторії в Нових Санжарах завершилася обсервація евакуйованих з Уханя громадян.

Заступник міністра охорони здоров'я, головний санлікар України Віктор Ляшко заявив, що підозрілих симптомів коронавірусу ні у кого не виявлено, продовжувати обсервацію не будуть.

Тим часом в Чернівцях, де зафіксовано перший випадок зараження коронавірусом, вирішуватимуть - чи ввести карантин у школах, дитсадках і університетах.

А в МОЗ заявили, що в Україні найближчим часом будуть скасувати масові заходи в зв'язку з поширенням китайського коронавірусу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: