Туреччина розкритикувала рішення Греції блокувати прийняття біженців

Читать на русском
Очільник МВС Туреччини Сулейман Сойлу розкритикував рішення Греції призупинити на місяць розгляд прохань про притулок для біженців з Сирії.

Очільник МВС Туреччини Сулейман Сойлу розкритикував рішення Греції призупинити на місяць розгляд прохань про притулок для біженців з Сирії.

Він нагадав, що Управління Верховного комісара ООН у справах біженців охарактеризувало дії Афін як ті, що суперечать Женевській конвенції «Про статус біженців» та нормам європейського права у сфері міграції та притулку, пише «Анадолу».

Туреччина-Росія-Сирія: з чого все почалося та чим усе закінчитьсяТуреччина залишилася сам-на-сам у відкритій війні на суверенній території країни в її визнаних світом кордонах.

«Це ганебне рішення абсолютно протиправне», - заявив Сойлу.

Десятки тисяч мігрантів з Туреччини в останні дні перетнули прикордонну з Грецією річку Меріч в надії потрапити в країни Європи. Сили безпеки Греції час від часу застосовують сльозогінний газ і водомети для розгону мігрантів.

Раніше в Греції заявили, що ситуація з мігрантами на кордоні з Туреччиною загрожує національній безпеці країни.

Також повідомлялося, що уряд Греції направив військові кораблі до островів в Егейському морі для посилення охорони державного кордону від мігрантів.

Єврокомісія виділила Греції 700 мільйонів для боротьби з міграційним кризою.

1 березня стало відомо, що Туреччина почала в Сирії нову військову операцію.

Цьому передував авіаудар сил режиму Асада, коли загинули понад 30 турецьких військових.

Крос того, у відповідь Туреччина заявила, що більше не буде стримувати на кордоні сирійських біженців, які намагаються потрапити до Європи, через загострення ситуації в Ідлібі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: