Туреччина відкрила кордони в ЄС для сирійських біженців – ЗМІ

Читать на русском
Туреччина більше не буде стримувати на кордоні сирійських біженців, які намагаються потрапити до Європи, через загострення ситуації в Ідлібі.

Туреччина більше не буде стримувати на кордоні сирійських біженців, які намагаються потрапити до Європи, через загострення ситуації в Ідлібі.

«Ми вирішили, по суті, негайно, перестати зупиняти сирійських біженців, які намагаються дістатися до Європи по суші або по морю. Всі біженці, включаючи сирійців, тепер можуть в'їжджати до Європейського Союзу», - про це заявив високопоставлений турецький чиновник в коментарі Reuters.

Він додав, що в очікуванні прибуття біженців з Ідлібу турецьким поліцейським, береговій охороні і прикордонним службам було наказано не втручатися в ситуацію на сухопутних і морських шляхах біженців.

Раніше близько мільйона мирних жителів були переміщені до турецького кордону з грудня, коли підтримувані Росією сирійські урядові сили захопили територію у підтримуваних Туреччиною сирійських повстанців.

Нагадаємо, у ніч на п'ятницю щонайменше 33 турецьких військових загинули в сирійській провінції Ідліб в результаті авіаударів армії президента Сирії Башара Асада та російських військ.

Пізніше стало відомо, що ще 36 осіб отримали поранення.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: