Встановлено мінімальну вартість контракту на популярних спеціальностях

Читать на русском
Кабмін встановив мінімальні тарифи на контрактне навчання для близько 40 найпопулярніших спеціальностей.

Кабінет міністрів встановив мінімальні тарифи на контрактне навчання для 38 із 121 спеціальності в Україні.

Відповідне рішення уряд ухвалив у вівторок, 3 березня, повідомляє пресслужба МОН.

З 1 вересня 2020 року для вступників на найбільш популярні спеціальності контракт обійдеться не менше 60% вартості, яку платить за бюджетні місця держава.

Оприлюднили умови прийому до ВНЗ у 2020 роціЩоб вступити на бюджет, абітурієнт має набрати не менш як 125 балів. Вступники зможуть подати п'ять заяв на будь-які спеціальності.

«Мінімальна вартість навчання встановлюється для 38 спеціальностей, які є найбільш популярними серед контрактників. Це в основному ті спеціальності, на які приходить набагато більше абітурієнтів, ніж є підходящих вакансій на ринку праці. Серед них: право, економіка, політологія, менеджмент, маркетинг, міжнародні відносини, журналістика, фінанси, дизайн, туризм, готельно-ресторанна справа та інші», - йдеться в повідомленні.

Мінімальний тариф на контракт не зачепить інші 83 спеціальності: інженерні, технологічні, гуманітарні, природні, аграрні, педагогічні науки, додали в МОН.

Міністерство планує розраховувати мінімальну ціну за контракт, орієнтуючись на фактичні витрати вузів. Це буде відбуватися поступово: у 2020 році - 60% від держфінансування на одного студента в університеті, в 2021 - 70% і у 2022 - 80%.

Нагадаємо, раніше в МОН розповіли, чи звільнять зі шкіл вчителів-пенсіонерів.

Також повідомлялося, що МОН перейменувало шкільний предмет «Захист Вітчизни».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: