Україна знову не виконала план СА з ЄС

Читать на русском
У 2019 парламент, уряд та інші органи виконавчої влади виконали лише 37% завдань щодо Угоди про асоціацію.

У минулому році Україна виконала лише 37% від запланованих завдань щодо Угоди про асоціацію з Євросоюзом.

Такі дані урядового звіту про виконання Угоди, що є в розпорядженні «Європейської правди». Як інформує видання, такі показники – це найгірший результат за всі роки з моменту укладення Угоди.

У 2018 року план угоди було виконано на 52%, а в 2017 році - на 41%.

Згідно зі звітом, в 2019 році найбільше завдань подужав Кабмін - 53% від плану. Верховна рада виконала всього 12% завдань, інші органи державної влади - 21%.

Посол ЄС назвав ключові реформи для розвитку УкраїниУкраїна повинна приділити особливу увагу трьом реформам - ринку землі, освіти і ринку праці, вважають в ЄС. Також потрібно продовжувати боротьбу з корупцією.

«Протягом 2019 року було виконано 100% завдань в сферах «Політичний діалог, національна безпека і оборона», «Освіта, навчання, молодь», «Фінансове співробітництво і боротьба з шахрайством», а також «Соціальна політика і трудові відносини», - сказано в звіті.

Найменше Україна зробила в сферах «Статистика і обмін інформацією», «Управління державними фінансами» і «Захист прав споживачів».

Таким чином, станом на 1 січня 2020 року загальний прогрес виконання Україною Угоди про Асоціацію за 2014-2024 роки досяг 43%.

Нагадаємо, ЄС планує переглянути Угоду про вільну торгівлю з Україною.

Канада хоче змінити угоду про ЗВТ з Україною.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: