Суд затвердив мирову угоду «Укртрансгазу» з «Укрнафтою»

Читать на русском
Мирову угоду про визнання за Укрнафтою 2 млрд куб. м газу в підземних сховищах (ПСГ) Укртрансгазу затвердив Господарський суд Києва.

Мирову угоду про визнання за «Укрнафтою» 2 млрд куб. м газу в підземних сховищах (ПСГ) «Укртрансгазу» затвердив Господарський суд Києва.

Про це повідомив виконавчий директор НАК «Нафтогаз України» та голова наглядової ради «Укрнафти» Юрій Вітренко на своїй сторінці у Facebook.

Як зазначив Вітренко, тепер «Укрнафта» передає цей газ «Нафтогазу» за укладеним договором купівлі-продажу цього газу.

За його словами, наступними кроками мають стати наступні: «Нафтогаз» має отримати з держбюджету компенсацію за покладені спеціальні обов’язки, розрахуватися за цей газ з «Укрнафтою» (загальна сума - майже 15 млрд грн), а також передплатити до 14,6 млрд грн за газ, який «Укрнафта» буде видобувати і передавати «Нафтогазу» в майбутні періоди; «Укрнафта» всі ці кошти направить до держбюджету в якості погашення податкового боргу та сплати податків, які виникають у зв’язку зі здійсненням цих операцій».

Вітренко також повідоми, що угодою передбачено, що якщо «Нафтогаз» не виконає свої зобов’язання і до 1 квітня 2020 року не розрахується за ці обсяги газу в сховищах, які «Укрнафта» передає «Нафтогазу», цей газ має бути повернутий «Укрнафті».

Як нагадав Вітренко, «Нафтогаз» і «Укрнафта» у лютому 2019 року почали процес врегулювання суперечок і вирішення проблеми з податковим боргом «Укрнафти». Сторони погодили угоду, за якою «Укрнафта» продає «Нафтогазу» обсяг газу, який за рішенням Верховного суду України має бути визнаний за «Укрнафтою» у сховищах «Укртрансгазу» (оператор газосховищ, який входить у групу компаній «Нафтогаз»). Угодою також передбачається, що джерелом коштів для розрахунків з боку «Нафтогазу» буде компенсація, яку «Нафтогаз» має отримати з держбюджету.

Нагадаємо, у березні 2019 року виконавчий директор «Нафтогазу» і голова наглядової ради ПАТ «Укрнафта» Юрій Вітренко заявив, що податковий борг ПАТ «Укрнафта», за розрахунками, може досягати 30 млрд грн.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: