Аваков отримав матеріали щодо можливого стеження за чиновниками США в Україні

Читать на русском
Голова МВС Арсен Аваков отримав матеріали щодо фактів можливого стеження в Україні за посадовцями США.

Голова МВС Арсен Аваков отримав матеріали щодо фактів можливого стеження в Україні за посадовцями США.

Про це повідомляє Департамент комунікації МВС України.

Зазначається, що документи міністру передали народний депутат України Олександр Дубінський та адвокат Тетяна Костіна під час зустрічі, яка відбулася сьогодні, 3 березня.

Зокрема Аваков заявив про неприпустимість порушення прав громадян США на території України.

«Національна поліція реагуватиме на будь-які протиправні дії на території України проти американських високопосадовців. Це стосується, як звичайних громадян США, так і посадовців американських державних органів і дипломатів», - сказав він.

За його словами головним слідчим управлінням Національної поліції здійснюється досудове розслідування в окремому кримінальному провадженні, розпочатому за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.163 КК України. Всі надані матеріали долучені до матеріалів цього кримінального провадження.

Також Аваков запевнив, що МВС буде діяти винятково у правовому полі, спільно з відповідними правоохоронними органам США, забезпечуючи невтручання у внутрішньополітичні процеси у США, розуміючи всю важливість цієї теми для україно-американських відносин.

Нагадаємо, що Комітет з питань розвідки Палати представників США оприлюднив нотатки та інші документи як нові докази у справі про імпічмент президента США Дональда Трампа. Серед іншого йшлося про те, що під час каденції в Україні посла США Марі Йованович за нею нібито здійснювалося незаконне стеження і можливе втручання в роботу її електронних гаджетів приватними особами на замовлення громадян США.

Нацполіція розслідує можливе стеження за Йованович.

Також повідомлялося, що Аваков анонсував спільне з США розслідування справи Йованович.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: