Помпео відреагував на повідомлення про стеження за Йованович в Україні

Читать на русском
Державний департамент США перевірить, чи перебувала колишній посол США в Україні Марі Йованович під загрозою під час роботи в Києві.

Державний департамент США перевірить, чи перебувала колишній посол США в Україні Марі Йованович під загрозою під час роботи в Києві.

Про це заявив державний секретар Майк Помпео, передає Reuters.

Розсекречені цього тижня документи вказують на те, що спільник особистого адвоката президента США Руді Джуліані Лев Парнас був причетний до стеження за Йованович до її звільнення в травні 2019 року.

Після цих повідомлень Нацполіція України порушила кримінальну справу.

Помпео сказав, що ніколи не зустрічався і не спілкувався з Парнасом, додавши, що, на його думку, багато з розкритої інформації по цій справі може виявитися брехнею.

«Ми зробимо все, що нам потрібно, щоб встановити, чи відбулося там щось», - сказав він.

«Підозрюю, що багато з того, про що повідомлялося, в кінцевому підсумку виявиться неправдою, але наш борг, мій обов'язок як державного секретаря, полягає в тому, щоб встановити та розслідувати», - сказав він.

Нагадаємо, що голова комітету у закордонних справах Палати представників США Еліот Енгель заявив, що повідомлення, які опублікували в рамках справи про імпічмент Дональда Трампа, свідчать про те, що колишній посол США в Україні Марі Йованович перебувала під наглядом до того, як її звільнили.

Зокрема, йдеться про листування між соратником Руді Джуліані Львом Парнасом і кандидатом в Конгрес від республіканців в Коннектикуті Робертом Хайдом.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: