Аваков анонсував спільне з США розслідування справи Йованович

Читать на русском
МВС України та Служба дипломатичної безпеки при посольстві США в Україні створять спільну групу для розслідування ймовірного стеження за експослом США у Києві Марі Йованович.

МВС України та Служба дипломатичної безпеки при посольстві США в Україні створять спільну групу для розслідування ймовірного стеження за експослом США у Києві Марі Йованович.

Про це у коментарі українській службі Голосу Америки повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

За його словами, він провів зустріч з декількома американськими дипломатами.

«Вже у понеділок [20 січня] ми плануємо створити зі Службою дипломатичної безпеки при посольстві США в Україні спільну групу для з’ясування усіх обставин та неупередженого розслідування цього інциденту», — заявив він.

Нагадаємо, що голова комітету у закордонних справах Палати представників США Еліот Енгель заявив, що повідомлення, які опублікували в рамках справи про імпічмент Дональда Трампа, свідчать про те, що колишній посол США в Україні Марі Йованович перебувала під наглядом до того, як її звільнили.

Зокрема, йдеться про листування між соратником Руді Джуліані Львом Парнасом і кандидатом в Конгрес від республіканців в Коннектикуті Робертом Хайдом.

Хайд написав: «Вони перевезуть її завтра». В іншому повідомленні він сказав, що у нього є партнери в Україні, які можуть допомогти відстежити Йованович.

Після повідомлень про ймовірне стеження за Йованович Нацполіція України порушила кримінальну справу.

Державний секретар США Майк Помпео заявив, що його відомство перевірить, чи перебувала Марі Йованович під загрозою під час роботи в Києві.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: