У МОЗ перевірили лікарні для можливих хворих коронавірусом

Читать на русском
Заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко в неділю, 1 березня, перевірив готовність медзакладів у Житомирі, Рівному та Сарнах на випадок виявлення та поширення коронавірусу нового типу в Україні.

Заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко в неділю, 1 березня, перевірив готовність медзакладів у Житомирі, Рівному та Сарнах на випадок виявлення та поширення коронавірусу нового типу в Україні.

Про це повідомляє пресслужба Кабміну.

Зазначається, що Ляшко поспілкувався безпосередньо із лікарями, медсестрами, молодшим медичним персоналом. Саме вони будуть допомагати пацієнтам у випадку фіксації та поширення COVID-19.

«Під час візиту важливо було зрозуміти готовність лікарень, а найголовніше – готовність самого медичного персоналу. Це стосується як професійних навичок, так і морального духу. Медики готові надавати всю необхідну медичну допомогу пацієнтам із коронавірусною інфекцією. В разі потреби, медичні працівники готові працювати понаднормово. Всі співробітники добре поінформовані про те, що робити у випадку фіксації COVID-19. У всіх 3 містах вже було проведено як мінімум 2-3 навчання», - йдеться у повідомленні.

Також медики розповіли, що відпрацювали механізми ще при пандемічному грипі, коли досить велика кількість хворих потребувала інтенсивної терапії.

У лікарнях Житомира, Рівного та Сарн є інфекційні бокси, що виділені спеціально на випадок реєстрації або підозри COVID-19. Наразі вони пустують та готові в будь-яку хвилину приймати пацієнтів. Наприклад, у Рівному в них вже побувало 4 особи з підозрою, що не підтвердились. Алгоритм дій відпрацьований, медики погоджуються – все сплановано правильно та логічно.

Раніше у Києві відбулися навчання лікарів із протидії коронавірусу.

Також повідомлялося, що якщо китайський коронавірус добереться до України, то лікарняних місць для заражених вистачить приблизно на чотири місяці.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: